Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

FF.C

επιμέλεια Μάγδα Βαρβούζου



Οι FF. C ή αλλιώς fortified concept (οχυρωμένη αντίληψη η ελληνική ερμηνεία) ήταν το πρώτο hip hop σχήμα που δημιουργήθηκε το 1987.


Αποτελούνταν από τον Δημήτρη Πετσούκη (γνωστό και ως Σκηνοθέτης), τον MC Κώστα Κουρμένταλα (γνωστό και ως Ρυθμοδαμαστής) και τον DJ Θωμά Πυτικάκη (γνωστό και ως DJ Everlast).


Αρχικά, επηρεασμένοι από τα old school ονόματα, τα αρχικά του ονόματος τους FF.C σήμαιναν Funky fresh concept, όμως μεγαλώνοντας κατάλαβαν πως δεν τους ταίριαζε αυτή η ονομασία και υιοθέτησαν τον τίτλο Fight Fashion Captivity που σημαίνει ενάντια στην αιχμαλωσία της μόδας κρατώντας τα ίδια αρχικά, καταλήγοντας τελικά στον σημερινό τους τίτλο fortified concept.  



Η καταθλιπτική διάθεση που περιγράφουν στους στίχους τους μπορεί και να μοιάζει με low bap όπως παραδέχονται και οι ίδιοι. Όμως ακούγοντας προσεχτικά όλα τα κομμάτια τους και έχοντας μια στοιχειώδη ιδέα από low bap καταλαβαίνουμε την διαφορά.


Το 2005 μετά τον τελευταίο τους δίσκο Αντιληψίες συνείδησης το συγκρότημα διαλύθηκε. ο Κώστας Κουρμένταλας αποχώρησε από τους FF.C και τα μουσικά πράγματα γενικότερα. Μετά τους FF.C, ο Δημήτρης Πετσούκης και ο Θωμάς Πυτικάκης, μαζί με τους Μυστήριο, Έκπτωτο και Παράξενο σχημάτισαν το συγκρότημα Αντίξοες παραγωγές .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου